Wie ben ik?

 

Mijn naam is Maaike van Schie. Ik ben in 2006 afgestudeerd als paardenarts aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien heb ik een aantal jaren gewerkt als eerstelijns, erkend paardenarts en als gezelschapdierenarts bij verschillende praktijken. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding tot veterinair chiropractor bij de FES (Focus on the Equine Spine). Dit is een 2-jarige, internationaal erkende opleiding tot chiropractor voor paarden. De inspiratie tot het volgen van deze opleiding was mijn eigen merrie (met ernstige rugproblemen bij mij gekomen in 2008) en de vele paarden die ik tijdens mijn werk als paardenarts naar mijn gevoel onvoldoende kon helpen met de reguliere veterinaire behandelmethoden.

In 2013 ben ik vervolgens de veterinaire acupunctuur-opleiding van de IVAS gestart.

In de jaren erna heb ik mijn diagnostische mogelijkheden uitgebreid door naast mijn kennis van de reguliere geneeskunde, mijn handen, de lecher-antenne en de connectiesensor te gebruiken. Nadat ik in kaart heb gebracht wat het paard mankeert, gebruik ik manuele therapie/chiropractie, acupunctuur en indien nodig o.a. fytotherapeutische medicijnen op basis van planten en kruiden.

In de loop der jaren heb ik rijles gehad volgens verschillende methoden, waarbij ik ook veel grondwerk en werk aan de hand heb gedaan. Een brede interesse in trainingsmethoden dus, waarbij plezier en welzijn van het paard voor mij voorop staan. Naast trainen in de bak, kan ik heel erg genieten van een mooie buitenrit in de Noord-Hollandse duinen of op het strand. Het doel bij het paardrijden is wat mij betreft altijd een gezond, vrolijk en fijn bewegend paard.

Curriculum Vitae

–       Diergeneeskunde: Universiteit Utrecht
–       Chiropractie: Focus on the Equine Spine (FES): www.focusontheequinespine.com
–       Manuele therapieën:  Healthcare Academy Den Hoek: www.healthcare-academy.nl
–       Acupressure: Horse Therapy Paardenshiatsu België
–       Veterinaire Acupunctuur (IVAS): www.ivas.org.nl
–       Connectie-cursus (Healthcare Academy Den Hoek): www.healthcare-academy.nl
–      Lecher-antenne-cursus (Healthcare Academy Den Hoek): www.healthcare-academy.nl

Na Diergeneeskunde en de opleiding tot Chiropractor bij de FES heb ik de themadagen “Manuele therapieën” bij de Healthcare Academy Den Hoek gevolgd. Ik heb daar enkele interessante aanvullende technieken geleerd. Omdat de titel “Chiropractor” geen beschermde titel is zou iedereen zich zo kunnen noemen. Het is dus belangrijk dat u een chiropractor zoekt met als vooropleiding een 6-jarige universitaire studie Diergeneeskunde of een opleiding tot dierfysiotherapeut, die daarna een opleiding tot Veterinair Chiropractor heeft gevolgd.

In april 2014 heb ik het examen voor de internationaal erkende opleiding tot Veterinair Acupuncturist (IVAS) gehaald. Acupunctuur is een prachtige manier om de genezing te ondersteunen. Ik gebruik het dan ook vaak tijdens de chiropractische behandeling van een paard. Indien u dat wilt kan ik uw paard ook alleen met acupunctuur behandelen. Een acupunctuur-behandeling is veel uitgebreider dan een Dry-needling behandeling! Lees hierover meer onder het kopje Acupunctuur