Wie ben ik?

Mijn naam is Maaike van Schie.

Ik ben in 2006 afgestudeerd als paardenarts aan de Universiteit van Utrecht. Vlak na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren gewerkt als eerstelijns, erkend paardenarts en als gezelschapdierenarts bij verschillende praktijken. Tijdens dat werk heb ik heel veel paarden geholpen met dagelijks voorkomende problemen zoals kreupelheid, hoesten, huidklachten en maagdarmproblemen. In de spoeddiensten heb ik ‘s nachts vele paarden met koliek geholpen, heb ik wonden gehecht, veulens ter wereld gebracht en paarden uit de sloot gehaald met hulp van de brandweer. Het was een prachtige, soms heftige maar nuttige ervaring waar ik nog steeds veel aan heb.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding tot veterinair chiropractor bij de FES (Focus on the Equine Spine). Dit is een 2-jarige, internationaal erkende opleiding tot chiropractor voor paarden. De inspiratie tot het volgen van deze opleiding was mijn eigen merrie (met ernstige rugproblemen bij mij gekomen in 2008) en de vele paarden die ik tijdens mijn werk als paardenarts naar mijn gevoel onvoldoende kon helpen met de reguliere veterinaire behandelmethoden. Met deze opleiding begon mijn avontuur, op zoek naar aanvullende technieken en behandelmethoden om paarden beter te kunnen helpen. In 2013 ben ik vervolgens de veterinaire acupunctuur-opleiding van de IVAS gestart.

In de jaren erna heb ik mijn diagnostische mogelijkheden uitgebreid door naast mijn kennis van de reguliere geneeskunde en mijn handen, de lecher-antenne en de connectiesensor te gebruiken. Van 2016 tot 2020 heb ik tijdens mijn werk bij Den Hoek, de Holistische Praktijk voor Dier en Mens, enorm veel geleerd.

Curriculum Vitae, opleidingen

Interesses, ervaring

Mijn twee merries zijn heel erg verschillend, ik noem ze wel eens mijn yin en mijn yang šŸ˜‰ Van hen leer ik het meest. Over mijzelf, over ziektes en genezing.

In de loop der jaren heb ik rijles gehad volgens verschillende methoden zoals de Academische en Klassieke rijkunst, Emiel Voest en Antoine de Bodt , waarbij ik ook veel grondwerk en werk aan de hand heb gedaan. Een brede interesse in revalidatie- en trainingsmethoden dus, waarbij plezier en welzijn van het paard voor mij voorop staan. Naast trainen in de bak, kan ik heel erg genieten van rijden in de Noord-Hollandse duinen of op het strand. Het mooiste vind ik het als ik met mijn twee paarden in de duinen kan rijden, wanneer er verder bijna niemand is. Het doel bij het paardrijden is wat mij betreft altijd een gezond, vrolijk en fijn bewegend paard.